|
Ο Covid-19 είναι η χειρότερη κρίση που έπληξε ποτέ το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων: οι αγρότες είδαν τα προϊόντα τους να σαπίζουν, οι ελλείψεις πυροδότησαν αγορές πανικού στα σουπερμάρκετ και χιλιάδες εστιατόρια έβαλαν οριστικό λουκέτο.
Αν και η κρίση αμβλύνθηκε, ο COVID-19 μάς αφύπνισε σε σχέση με τα κακώς κείμενα της διαδρομής των τροφίμων απ’ το αγρόκτημα έως το πιάτο.
Ενώ κρίνεται η τύχη και της δικής του επιχείρησης εστίασης, ο σεφ Μινγκ Ταν αναλαμβάνει την αποστολή να βρει τι πρέπει ν’ αλλάξει και αποκαλύπτει ένα σύστημα έτοιμο για αναδιάρθρωση.
Δείτε σήμερα:
«Κάλεσμα αφύπνισης – Χώροι πώλησης τροφίμων»
Eπεισόδιο 7
Με το ξέσπασμα του COVID-19, τα σουπερμάρκετ λύγισαν υπό το βάρος μιας πρωτοφανούς ζήτησης. Σ’ αυτό το επεισόδιο, ο σεφ Μινγκ αναρωτιέται αν ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε πού και πώς αγοράζουμε τα τρόφιμά μας.
Ανακαλύπτει ότι πρέπει ν’ αντισταθούμε στην παρόρμηση να περιφερόμαστε στα σουπερμάρκετ, αφού γι’ αυτό έχουν σχεδιαστεί.
Ερευνά πώς συσκευάζονται και παραδίδονται τα προϊόντα.
Μιλά με εταιρείες που προσπαθούν να φέρουν την ψηφιακή εποχή στα καταστήματα πώλησης τροφίμων και τις υπαίθριες αγορές.
Προσπαθεί να πουλήσει κατεψυγμένα προϊόντα στο Facebook Live και δοκιμάζει έναν εντελώς καινούριο τρόπο ν’ αγοράζεις τρόφιμα που, δυνητικά, θα μπορούσε να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|