|
Ο Covid-19 είναι η χειρότερη κρίση που έπληξε ποτέ το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων: οι αγρότες είδαν τα προϊόντα τους να σαπίζουν, οι ελλείψεις πυροδότησαν αγορές πανικού στα σουπερμάρκετ και χιλιάδες εστιατόρια έβαλαν οριστικό λουκέτο.
Αν και η κρίση αμβλύνθηκε, ο COVID-19 μάς αφύπνισε σε σχέση με τα κακώς κείμενα της διαδρομής των τροφίμων απ’ το αγρόκτημα έως το πιάτο.
Ενώ κρίνεται η τύχη και της δικής του επιχείρησης εστίασης, ο σεφ Μινγκ Ταν αναλαμβάνει την αποστολή να βρει τι πρέπει ν’ αλλάξει και αποκαλύπτει ένα σύστημα έτοιμο για αναδιάρθρωση.
Δείτε σήμερα:
«Κάλεσμα αφύπνισης - Φάρμες»
Eπεισόδιο 6
Ο COVID-19 φανέρωσε πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια τροφίμων σε μια χώρα όπως η Σιγκαπούρη. Μπορεί το νησί αυτό να παραγάγει περισσότερο φαγητό ώστε να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά μια μελλοντική διατροφική απειλή;
Ο Σεφ Μινγκ αποφασίζει να εργαστεί σ’ ένα αγρόκτημα για να δει αν μπορεί να γίνει πιο αποδοτικό.
Ανακαλύπτει μια ανερχόμενη αγροτεχνολογία, αλλά αναρωτιέται γιατί τα εκατομμύρια που διατίθενται στον τομέα δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγορά. Μιλά με εμπλεκόμενους του κλάδου για ν’ ανακαλύψει τον λόγο.
Επιπλέον, φέρνει στο εργαστήριο υδροπονικά λαχανικά, για να δει αν διαφέρουν από τα παραδοσιακά σ’ ό,τι αφορά τη θρεπτική τους αξία.
Τέλος, επισκέπτεται έναν φίλο στην Ολλανδία, για να ερευνήσει πώς αυτή η μικρή ευρωπαϊκή χώρα έχει καταφέρει να γίνει ένας μεγάλος εξαγωγέας τροφίμων.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|