|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Φέτα»
Η φέτα είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής.
Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του διασημότερου ελληνικού τυριού.
Ο σεφ Βαλάντης Γραβάνης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη εύκολες συνταγές για όλη την οικογένεια με φέτα.
Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μάς ετοιμάζει μια μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής χωριάτικης σαλάτας για να την πάρουμε μαζί μας.
Ο τυροκόμος Προκόπης Πλουμπής μας μαθαίνει τη διαδρομή της φέτας από το εργαστήριό του μέχρι την κατανάλωση και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη μας ενημερώνει για τις ιδιότητες της φέτας και τα θρεπτικά της συστατικά.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|