|
Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2018.
Ο Aun Koh, ένας από τους σημαντικότερους bloggers φαγητού της Σιγκαπούρης, ερευνά τη γαστρονομική κληρονομιά της Ασίας και εντοπίζει τους "φύλακες" παραδοσιακών συνταγών που εξαφανίζονται. Αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τη μεταβαλλόμενη κουλτούρα του φαγητού, καθώς μαθαίνει να μαγειρεύει αυτά τα πιάτα.
Δείτε σήμερα:
Επεισόδια 5ο: «Καμπέθα ντε Χαμπαλί, Φιλιππίνες» & 6ο: «Κίνα, Καπνιστό Ψάρι Τσου Αν»
Το φαγητό «από τη μύτη μέχρι την ουρά» είναι μια παγκόσμια τάση στη μαγειρική, όπου τίποτα από το φαγώσιμο ζώο δεν πάει χαμένο.
Όμως στις Φιλιππίνες μαγείρευαν πάντα έτσι, όλα τα μέρη του ζώου είχαν τη θέση τους.
Τώρα μαγειρεύουν την παμπάλαιη συνταγή Καμπέθα ντε Χαμπαλί, με κεφάλι αγριογούρουνου.
Λένε ότι οι λόγιοι της Κίνας έτρωγαν καλύτερα από τον αυτοκράτορα.
Μεταφέροντας την αναζήτηση της εκλέπτυνσης στο φαγητό, δημιουργούν πιάτα όπως η Καπνιστή Κινέζικη Πέρκα Τσου Αν, με απαιτητικό έλεγχο της φωτιάς και περίτεχνο κόψιμο, που κάνει το ψάρι να τυλίγεται σαν άνθος όταν τηγανίζεται.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|