|
Nτοκιμαντέρ, παραγωγής Ιρλανδίας 2016.
To 2020, o Covid-19 μονοπώλησε τους τίτλους των εφημερίδων.
Στο παρασκήνιο, όμως, η κλιματική κρίση και η απώλεια βιοποικιλότητας συνέχιζαν ακάθεκτες.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες κινηματογράφησης, το Eco Eye επέστρεψε με έναν 19ο κύκλο, μελετώντας και πάλι τα περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν όχι μόνο τον φυσικό μας κόσμο αλλά και την υγεία μας.
Το Eco Eye αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση και τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Η σειρά παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις από ένα μεγάλο φάσμα περιβαλλοντικών θεμάτων, τα οποία αφορούν πολύ το κοινό.
Στη νέα σεζόν, που άρχισε να μεταδίδεται τον Ιανουάριο του 2021, ο Ντάνκαν Στιούαρτ, η Δρ Λάρα Ντάνγκαν, η οικολόγος Άνια Μάρεϊ και η κλινική ψυχολόγος Δρ Κλερ Καμπαμέτου εξετάζουν τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ιρλανδία σήμερα.
Δείτε σήμερα:
«Η ενεργειακή πρόκληση» & «Τροφή για σκέψη»
Τα ορυκτά καύσιμα βοήθησαν στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευημερίας τον περασμένο αιώνα.
Αλλά οι προκλήσεις για τον επόμενο αιώνα είναι πολύ διαφορετικές.
Αν θέλουμε ο πολιτισμός να συνεχίσει να ανθίζει, χρειαζόμαστε μια γρήγορη φυγή από τα ορυκτά καύσιμα.
Σήμερα έχουμε διατροφικές επιλογές που οι προγονοί μας δεν θα φαντάζονταν. Δεν παρασκευάζονται, όμως, όλες οι τροφές ισότιμα. Η παραγωγή τροφίμων είναι από τις κύριες αιτίες της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής των οικότοπων. Για να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να κάνουμε δραματικές αλλαγές στη διατροφή μας τα επόμενα χρόνια. Ποιες είναι οι φιλικές προς το περιβάλλον τροφές; Μπορούν να παρασκευαστούν βιώσιμα στην Ιρλανδία; Σε αυτό το ταξίδι, η Λάρα Ντάνγκαν μελετά το περιβάλλον και τις επιπτώσεις διαφορετικών διατροφών στην υγεία. Δοκιμάζει υποκατάστατα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, θέτοντας το ερώτημα αν μπορούν να γίνουν η επικρατούσα τάση.
|
|