|
Ο σεφ Τζον Τορόουντ κάνει ένα απίστευτο ταξίδι για να εντοπίσει το καλύτερο ασιατικό φαγητό.
Ο Τζον ανακαλύπτει μυστικά και κόλπα για τοπικές συνταγές.
Γνωρίζει τους ντόπιους και αποκαλύπτει συναρπαστικές προσωπικές ιστορίες.
Στην απίστευτή του μαγειρική περιπέτεια, ο Τζον εξερευνά το Χονγκ Κονγκ, το Μακάου, το Πεκίνο, την Μπανγκόκ, τις Μαλδίβες και την Ινδία.
Σε κάθε μέρος, ο Τζον αναζητά τους πιο εμπνευσμένους μάγειρες και ανακαλύπτει τις ξεχωριστές νοστιμιές της ντόπιας κουζίνας. Μαγειρεύοντας με ντόπιους σεφ, σε κάθε επεισόδιο φτιάνουν τρία λαχταριστά πιάτα.
Η σειρά μάς εμπνέει να βάλουμε τις γεύσεις και τα χρώματα της Ασίας στη μαγειρική μας και είναι μια μαγική εξερεύνηση στους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς της ηπείρου.
Δείτε σήμερα:
Επεισόδια 9ο: «Μαλδίβες» & 10ο: «Best of»
Μαλδίβες: Σ’ αυτό το επεισόδιο, ο Τζον Τορόουντ είναι στις Μαλδίβες, τον τροπικό νησιωτικό παράδεισο στον Ινδικό Ωκεανό, για να εξερευνήσει τις δύο πλευρές τους: τη ζωή των ντόπιων και τα φανταχτερά, πεντάστερα θέρετρα.
Στην πρώτη του έξοδο, ο Τζον πηγαίνει στο τοπικό νησί Χούρα, που βρίσκεται στην ατόλη Μαλέ, μία από τις 26 ατόλες της χώρας. Εδώ συναντά τη Σόμπα, που τον εισάγει στην κουζίνα των Μαλδίβων, μαγειρεύοντάς του ένα χαρακτηριστικό, τοπικό πιάτο με καρύδες, τσίλι και τόνο. Επίσης, δοκιμάζει να φτιάξει γάλα καρύδας όπως το φτιάχνουν στις Μαλδίβες.
Θέλοντας να εξερευνήσει την άλλη πλευρά της ζωής στις Μαλδίβες, ο Τζον πηγαίνει στο One & Only Reethi Rah. Εδώ συναντά τον σεφ Εμανιουέλ Σοαρές, ο οποίος διευθύνει ένα εστιατόριο που καλλιεργεί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα λαχανικά και τα μυρωδικά που χρησιμοποιεί. Ανακαλύπτει τον κήπο και ο σεφ Εμανιουέλ τον ξεναγεί στο καμάρι του, τα μαρούλια! Τα καλλιεργεί με υδροπονία για να περιορίζονται οι επιπτώσεις στις πολύτιμες πηγές πόσιμου νερού στις Μαλδίβες.
Μετά από μια περιήγηση στον κήπο, ο σεφ Εμανιουέλ μαγειρεύει για τον Τζον όχι ένα αλλά δύο πιάτα, με φρέσκα υλικά από τον κήπο και λίγη γεύση από Μαλδίβες: μελιτζάνα από τον κήπο και ομελέτα των Μαλδίβων.
Έχοντας συνηθίσει τον χαλαρό τρόπο ζωής στις Μαλδίβες, ο Τζον βγαίνει στα ανοιχτά για να δοκιμάσει την τύχη του στο ψάρεμα με καλάμι, που είναι μακρόχρονη παράδοση στις Μαλδίβες. Αφού πιάσει την ψαριά του, πηγαίνει στο ιδιωτικό έρημο νησί του για να ετοιμάσει το πιάτο του: ψάρι στη σχάρα και σαλάτα με καρύδα και τσίλι.
Best Of: Το ταξίδι του Τζον Τορόουντ στην Ασία ήταν γεμάτο χρώματα, εντυπωσιακή θέα παντού και φυσικά, ένας ύμνος στην ποικιλία των κουζινών που είναι διαθέσιμες σε όλη την ήπειρο.
Σ’ αυτό το επεισόδιο, κάνουμε μια αναδρομή σε μια σειρά γεμάτη δελεαστικές γεύσεις, θυμόμαστε τους καλύτερους σεφ και ξαναζούμε τις στιγμές που τον έκαναν να δακρύσει: είτε εξαιτίας των πιπεριών τσίλι είτε εξαιτίας των μοναχών στην Μπανγκόκ. Ήταν όλα μια καταπληκτική περιπέτεια!
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|