|
Ο σεφ Τζον Τορόουντ κάνει ένα απίστευτο ταξίδι για να εντοπίσει το καλύτερο ασιατικό φαγητό.
Ο Τζον ανακαλύπτει μυστικά και κόλπα για τοπικές συνταγές.
Γνωρίζει τους ντόπιους και αποκαλύπτει συναρπαστικές προσωπικές ιστορίες.
Στην απίστευτή του μαγειρική περιπέτεια, ο Τζον εξερευνά το Χονγκ Κονγκ, το Μακάου, το Πεκίνο, την Μπανγκόκ, τις Μαλδίβες και την Ινδία.
Σε κάθε μέρος, ο Τζον αναζητά τους πιο εμπνευσμένους μάγειρες και ανακαλύπτει τις ξεχωριστές νοστιμιές της ντόπιας κουζίνας. Μαγειρεύοντας με ντόπιους σεφ, σε κάθε επεισόδιο φτιάνουν τρία λαχταριστά πιάτα.
Η σειρά μάς εμπνέει να βάλουμε τις γεύσεις και τα χρώματα της Ασίας στη μαγειρική μας και είναι μια μαγική εξερεύνηση στους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς της ηπείρου.
Δείτε σήμερα:
Επεισόδια 7ο: «Μακάου Σύνθεση & 8ο: «Μπανγκόκ»
Μακάου (Σύνθεση): Χάρη στην αποικιακή Ιστορία του και τον πλούτο του, το Μακάου αποτελεί το τέλειο μέρος για τον Τζον Τορόουντ να εξερευνήσει τη μαγειρική fusion στα καλύτερα εστιατόρια που έχει να δείξει η πόλη-κράτος.
Αφού έκανε ψώνια με τον σεφ και συγγραφέα Ντέιβιντ Ρονγκ στις πολύβουες αγορές, ο Τζον μαθαίνει πώς να φτιάχνει ένα δύσκολο πιάτο χοιρινού. Ύστερα, ανεβαίνει στον 51ο όροφο του Ριτζ Κάρλτον για πανοραμική θέα της πόλης και ένα τηγανητό ρύζι που έχει κερδίσει αστέρι Μισελέν. Ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι το ρύζι σερβίρεται σε αυστραλιανή κολοκύθα, οι γευστικοί κάλυκες του Τζον αναστατώνονται καθώς δοκιμάζει αυτό που χαρακτήρισε ως το καλύτερο τηγανητό ρύζι που έχει φάει ποτέ. Τι εύρημα!
Είναι προφανές ότι το φαγητό fusion στο Μακάου είναι πολύ παλαιότερο από τις πρόσφατες μαγειρικές τάσεις. Γι’ αυτό ο Τζον μάς ετοιμάζει ένα κλασικό «Μίντσε», ένα πιάτο του Μακάου με κιμά και ψιλοκομμένες, τηγανητές πατάτες.
Μπανγκόκ: Εδώ ξεκίνησαν όλα για τον Τζον πριν από 20 χρόνια. Επιστρέφει στην Ταϊλάνδη, την πατρίδα της αγαπημένης του ασιατικής κουζίνας και γεμίζει από χαρά.
Απελπισμένος να δοκιμάσει τα αγαπημένα του φαγητά και πάλι, ο Τζον επισκέπτεται πάγκους με σαλάτες και σεφ ειδικευμένους στο κοτόπουλο στην αγορά της Μπανγκόκ, διακηρύσσοντας με κάθε μπουκιά πως είναι από τους καλύτερους street μάγειρες του κόσμου.
Ο Τζον σηκώνεται νωρίς την επόμενη μέρα, για να βοηθήσει έναν σεφ του ξενοδοχείου να ετοιμάσει δωρεά για τους ντόπιους μοναχούς και εντυπωσιάζεται από τα μπαχαρικά. Νιώθει πως η μαγειρική και η πνευματική εμπειρία της πρωινής δραστηριότητας είναι συγκλονιστική. Ο Τζον προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και προσφέρει με σεβασμό στους μοναχούς, ενώ νιώθει ευγνώμων για την οικογένειά και την καλή του τύχη.
Ξαναβρίσκει τη μέντορά του 20 χρόνια μετά. Ο Τζον και η παλιά του φίλη Πιπ πάνε στην τοπική αγορά να μαζέψουν φρέσκα προϊόντα για ένα πιάτο που θα φτιάξουν μαζί. Σαλπάρουν με τη βάρκα και φτάνουν στην κουζίνα της Πιπ. Ο Τζον εμπνέεται μία ακόμη φορά από το αφέψημα της Πιπ με τσίλι.
Νιώθοντας αναζωογονημένος από το μάθημά του, ο Τζον φτιάχνει τη δική του εκδοχή του κλασικού ταϊλανδέζικου κάρι. Το μοιράζεται με το προσωπικό του ξενοδοχείου. Τα χαμόγελά τους αρκούν για να θεωρήσει την περιπέτειά του στην Μπανγκόκ επιτυχημένη!
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|