|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Μπρόκολο»
Το μπρόκολο είναι το υλικό της εκπομπής Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του.
Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μπρόκολο με λιαστές ντομάτες, καρύδια και φέτα και ζυμαρικά με μπρόκολο και μανιτάρια.
Η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει ένα υγιεινό σνακ που το ονομάζει “κόκκινο μπρόκολο” για να το πάρουμε μαζί μας.
Ο καλλιεργητής και παραγωγός Μανώλης Μήλιος μας μαθαίνει τη διαδρομή του μπρόκολου από την καλλιέργια, τη συγκομιδή του μέχρι την κατανάλωση και η διατροφολόγος – διαιτολόγος Κατερίνα Βλάχου μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του μπρόκολου και τα θρεπτικά του συστατικά.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|