|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Κρόκος Κοζάνης»
Ο κρόκος Κοζάνης είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής.
Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του θαυματουργού κρόκου.
Ο σεφ Μπάμπης Γιάνναρης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρόκο Κοζάνης και μια γλυκιά κρέμα με κρόκο Κοζάνης.
Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μάς ετοιμάζει μια αρωματική φρουτοσαλάτα με κρόκο για να την πάρουμε μαζί μας.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης, Νίκος Πατσιούρας, έρχεται από την Κοζάνη και μας μαθαίνει το πώς ο κρόκος από λουλούδι γίνεται μπαχαρικό τη διαδρομή του δηλαδή από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή μέχρι την κατανάλωση και ο διατροφολόγος-διαιτολόγος Δημήτρης Πέτσιος μάς ενημερώνει για τις πολλές ιδιότητες του κρόκου και τα θρεπτικά του συστατικά.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|