|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Σταφίδα»
Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης είναι σήμερα το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα.
Ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ψάρι με μεσογειακά λαχανικά και σταφίδα και γλυκό ριζότο με σταφίδα.
Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει μπουκιές σταφίδας για πρωινό για να το πάρουμε μαζί μας.
Ο Παναγιώτης Πλάτανος καλλιεργητής της μαύρης κορινθιακής σταφίδας μας μαθαίνει τη διαδρομή της σταφίδας από το αμπέλι μέχρι την πώληση της στο καταναλωτικό κοινό και η Αστερία Σταματάκη μας ενημερώνει για τη θρεπτική αξία αυτής της υπερτροφής.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|