Μεγάλο μέρος του φαγητού που τρώμε είναι επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο και προετοιμασμένο για την ευκολία μας. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού προέρχεται κάθε τροφή.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόσκοου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας δείχνει πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς σε διάφορους τομείς θα μάθουμε για την ιστορία και την επιστήμη που κρύβει πίσω της κάθε τροφή έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας.
Δείτε σήμερα:
«Βόειες σπεσιαλιτέ στο Τέξας» (Mas-cow in Texas)
Eπεισόδιο 7
Στο Νότιο Τέξας, ο Ντέιβιντ επισκέπτεται μια μονάδα επεξεργασίας βόειου κρέατος που προμηθεύει με μοσχαρίσια παϊδάκια το θρυλικό εστιατόριο Louie Mueller Barbecue.
Μαθαίνει πώς να κόβει μια βελανιδιά για να φτιάξει καυσόξυλα για μπάρμπεκιου και πώς να ψήνει τις καλύτερες μπριζόλες.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|