ΠΕΜΠΤΗ  16/02/2023
20:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ες Αύριον τα Σπουδαία - Πορτραίτα του Αύριο (Νέος Kύκλος)   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Πολιτισμός


Έτος παραγωγής: (2022)



Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ» , οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μια ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις.

Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην Κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν.

Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της Δημόσιας Τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και την σταδιακή τους αναγνώρισή από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.






Δείτε σήμερα: «Αγγίζοντας το άϋλο»
Eπεισόδιο 1

Ζούμε σε έναν κόσμο, όπου τα πάντα μπορούν να ψηφιοποιηθούν.
Μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε τον ψηφιακό κόσμο, αλλά πώς είναι να τον αγγίξουμε;
Πώς είναι να αγγίξουμε το άυλο;
Μία ομάδα νέων ερευνητών αναπτύσσει ένα "μαγικό" γάντι, το MAGOS, με το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να αλληλεπιδράσει ψηφιακά με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.




Σκηνοθεσία - σενάριο: Αλέξανδρος Κωστόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέφανος Αλιπράντης
Ηχοληψία: Στέλιος Κουπετώρης
Μοντάζ: Νίκος Δαλέζιος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Πρίντεζης
Οργάνωση Παραγωγής: Θωμάς Χούντας
Γενικών Καθηκόντων: Ανδρέας Μαριανός

Η υλοποίηση της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες Αύριον Τα Σπουδαία-Πορτραίτα του Αύριο» για την ΕΡΤ, έγινε από την “SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών”


Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] Στην Υγειά Μας - ΕΡΤ Αρχείο (E)

 
     




Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά