|
Η γαλλική κουζίνα είναι μια από τις πλουσιότερες και δημοφιλέστερες στον κόσμο.
Αλλά από πού προέρχεται η παγκόσμια επιτυχία και η φήμη της ποικιλομορφίας;
Με τη βοήθεια 21 ξένων σεφ που ερωτεύτηκαν τη Γαλλία και τα εξαιρετικά προϊόντα της, θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της γης και την ιστορία της γαστρονομίας σε δέκα γαλλικές περιοχές.
Ακολουθούμε τους σεφ σε αγροκτήματα, αμπελώνες και αγορές, όπου αναζητούν αυθεντικά ή νέα προϊόντα.
Ανακαλύπτουμε τις νέες ιδέες τους στη μαγειρική, την εφευρετικότητα και την προσωπική τους πινελιά, ειδικά όταν επανεξετάζουν ορισμένα βασικά στοιχεία της γαλλικής γαστρονομικής κληρονομιάς.
Οι σεφ μιλούν για το πάθος τους για τη Γαλλία, την κουζίνα και τις μοναδικές γεύσεις της, παρουσιάζοντας με κατανοητό τρόπο πόσο δημιουργική είναι η γαλλική γαστρονομία.
Τέλος, παρέα με έναν γευσιγνώστη, προμηθευτές και καλεσμένους των σεφ, θα πάρουμε μια γεύση από τα πιο επιτυχημένα πιάτα τους.
Δείτε σήμερα:
«Βουργουνδία» (Bourgogne)
Eπεισόδιο 7
Η Βουργουνδία κρατά ψηλά τη σημαία της γαλλικής γαστρονομίας με το καλό κρασί, το τυρί και τις ονομαστές ράτσες βοοειδών.
Λάτρεις αυτής της γαστρονομίας είναι και οι Ασιάτες της Άπω Ανατολής.
Σ’ αυτήν την περίπτωση ανήκει ο Ιάπωνας Κιμούρα Κεϊγκό, που άνοιξε δύο εστιατόρια σε Ντιζόν και Οσέρ.
Η Ντιζόν διαθέτει 4 βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Μισελέν. Ανάμεσά τους, αναπάντεχα βρίσκεται το εστιατόριο του Ιάπωνα σεφ Κιμούρα Κεϊγκό.
Το εστιατόριο "Λ’ασπερύλ", με 20 μόλις θέσεις, του επιτρέπει να προτείνει μία εξαιρετικά εκλεπτυσμένη κουζίνα κι έναν εξατομικευμένο καλωσόρισμα στους πελάτες του.
Επίσης στη Ντιζόν άνοιξε το εστιατόριο του και ο Μαλαισιανός Σερν Ουέι Γκαν.
Ο Σερν είναι οπαδός της «μπιστρονομίας», μιας κουζίνας αυθεντικής και φιλικής, κάτι ανάμεσα σε λαϊκή κουζίνα και γαστρονομία.
Και οι δύο σεφ χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης, χάρη στην δημιουργική και προσεγμένη μαγειρική τους με τα τοπικά προϊόντα της Βουργουνδίας.
|
|