|
Η γαλλική κουζίνα είναι μια από τις πλουσιότερες και δημοφιλέστερες στον κόσμο.
Αλλά από πού προέρχεται η παγκόσμια επιτυχία και η φήμη της ποικιλομορφίας;
Με τη βοήθεια 21 ξένων σεφ που ερωτεύτηκαν τη Γαλλία και τα εξαιρετικά προϊόντα της, θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της γης και την ιστορία της γαστρονομίας σε δέκα γαλλικές περιοχές.
Ακολουθούμε τους σεφ σε αγροκτήματα, αμπελώνες και αγορές, όπου αναζητούν αυθεντικά ή νέα προϊόντα.
Ανακαλύπτουμε τις νέες ιδέες τους στη μαγειρική, την εφευρετικότητα και την προσωπική τους πινελιά, ειδικά όταν επανεξετάζουν ορισμένα βασικά στοιχεία της γαλλικής γαστρονομικής κληρονομιάς.
Οι σεφ μιλούν για το πάθος τους για τη Γαλλία, την κουζίνα και τις μοναδικές γεύσεις της, παρουσιάζοντας με κατανοητό τρόπο πόσο δημιουργική είναι η γαλλική γαστρονομία.
Τέλος, παρέα με έναν γευσιγνώστη, προμηθευτές και καλεσμένους των σεφ, θα πάρουμε μια γεύση από τα πιο επιτυχημένα πιάτα τους.
Δείτε σήμερα:
«Οξιτανία» (Occitanie)
Eπεισόδιο 5
Ο Άγγλος σεφ Σάιμον Σκοτ και ο Σουηδός σεφ Ρίκαρντ Χουλτ διατηρούν εστιατόρια στην Οξιτανία, μια πραγματική γη αφθονίας.
Στις περιοχές Καστρ και Αλμπί αντίστοιχα αναδεικνύουν τη μεγάλη ποικιλία και ποιότητα των τοπικών προϊόντων.
Οι δύο αλλοεθνείς σεφ βοηθούν τους απαιτητικούς πελάτες να ανακαλύψουν εκ νέου τα προϊόντα της περιοχής, μαγειρεύοντας από περιστέρια μέχρι σπαράγγια και φουά γκρα, ενώ ο καθένας έχει το δικό του στιλ: μπιστρό κουζίνα για τον Σουηδό και πιο περίτεχνες δημιουργίες για τον Άγγλο.
|
|