|
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι από τους πιο σπουδαίους Γάλλους ηθοποιούς.
Τα πάθη του είναι ο κινηματογράφος, η μαγειρική και οι συναντήσεις.
Στη μοναδική σειρά εκπομπών «Bon Appetit» ο Ντεπαρντιέ επισκέπτεται διαφορετικές ευρωπαϊκές περιοχές (Τοσκάνη, Βαυαρία, Βρετάνη, Σκωτία, Καταλονία…), αναζητώντας τις διάσημες τοπικές σπεσιαλιτέ, την ταυτότητα και την ιστορία τους.
Σε κάθε επεισόδιο μάς προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε στην ανακάλυψη του πιο φρέσκου στρειδιού, του πιο ώριμου τυριού, του άγριου σολομού, του τρυφερού βοδινού και του κρασιού των μικρών οινοπαραγωγών.
Το Bon Appetit είναι μια σειρά για το πιο νόστιμο φαγητό, τις πιο όμορφες περιοχές και τις απολαύσεις της ζωής.
Δείτε σήμερα:
«Νότια Ιταλία» (Southern Italy/Italie du Sud)
Eπεισόδιο 6
Στο Αγρόκτημα «Vannulo», στο Καπάτσο Σκάλο, ο Ζεράρ μαζί με το φίλο του, τον σεφ Λοράν Οντιό, παρακολουθούν την παρασκευή της βουβαλίσιας μοτσαρέλας.
Έπειτα, στους πρόποδες του Βεζούβιου, ο μάγειρας Αντόνιο Τουμπέλι τούς δείχνει τα γογγύλια "friarielli", φημισμένο λαχανικό της Καμπανίας, ενώ στη Νάπολη, μαθαίνουν την ιστορία του φημισμένου «καφέ σε αναμονή» και δοκιμάζουν την αυθεντική «πίτσα Ναπολιτάνα».
Στη συνέχεια, στο Γκρανιάνο, ανακαλύπτουν τα εξαιρετικά ζυμαρικά «Gentile» που παρασκευάζονται από το 17ο αιώνα.
Στο νησί Ίσκια, δοκιμάζουν το περίφημο ραγού με ντόπιο κουνέλι αλλά και το ξακουστό «limoncello». Τέλος, στην Τσετάρα, δοκιμάζουν την «colatura», τη σάλτσα αντζούγιας που είναι «απόγονος» του γάρου των Ρωμαίων.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|