ΔΕΥΤΕΡΑ  21/11/2022
11:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Bon Appetit! Με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ   
Ντοκιμαντέρ / Γαστρονομία

Bon Appetit: Gerard Depardieu's Europe




Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι από τους πιο σπουδαίους Γάλλους ηθοποιούς.

Τα πάθη του είναι ο κινηματογράφος, η μαγειρική και οι συναντήσεις.

Στη μοναδική σειρά εκπομπών «Bon Appetit» ο Ντεπαρντιέ επισκέπτεται διαφορετικές ευρωπαϊκές περιοχές (Τοσκάνη, Βαυαρία, Βρετάνη, Σκωτία, Καταλονία…), αναζητώντας τις διάσημες τοπικές σπεσιαλιτέ, την ταυτότητα και την ιστορία τους.

Σε κάθε επεισόδιο μάς προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε στην ανακάλυψη του πιο φρέσκου στρειδιού, του πιο ώριμου τυριού, του άγριου σολομού, του τρυφερού βοδινού και του κρασιού των μικρών οινοπαραγωγών.

Το Bon Appetit είναι μια σειρά για το πιο νόστιμο φαγητό, τις πιο όμορφες περιοχές και τις απολαύσεις της ζωής.

Δείτε σήμερα: «Νότια Ιταλία» (Southern Italy/Italie du Sud)
Eπεισόδιο 6

Στο Αγρόκτημα «Vannulo», στο Καπάτσο Σκάλο, ο Ζεράρ μαζί με το φίλο του, τον σεφ Λοράν Οντιό, παρακολουθούν την παρασκευή της βουβαλίσιας μοτσαρέλας.

Έπειτα, στους πρόποδες του Βεζούβιου, ο μάγειρας Αντόνιο Τουμπέλι τούς δείχνει τα γογγύλια "friarielli", φημισμένο λαχανικό της Καμπανίας, ενώ στη Νάπολη, μαθαίνουν την ιστορία του φημισμένου «καφέ σε αναμονή» και δοκιμάζουν την αυθεντική «πίτσα Ναπολιτάνα».

Στη συνέχεια, στο Γκρανιάνο, ανακαλύπτουν τα εξαιρετικά ζυμαρικά «Gentile» που παρασκευάζονται από το 17ο αιώνα.

Στο νησί Ίσκια, δοκιμάζουν το περίφημο ραγού με ντόπιο κουνέλι αλλά και το ξακουστό «limoncello». Τέλος, στην Τσετάρα, δοκιμάζουν την «colatura», τη σάλτσα αντζούγιας που είναι «απόγονος» του γάρου των Ρωμαίων.




Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - 200 Θαύματα και Άλματα (E)

 
     




Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά