|
Στα νέα επεισόδια της εκπομπής, τη σκυτάλη της γαστρονομικής δημιουργίας παίρνει ο καταξιωμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τους ελληνικούς διατροφικούς θησαυρούς, με εμπνευσμένες αλλά εύκολες συνταγές, που θα απογειώσουν γευστικά τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης.
Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, Καλαθάκι Λήμνου, Ροδάκινα Νάουσας, Ξηρά σύκα Ταξιάρχη, Κατσικάκι Ελασσόνας, Σαν Μιχάλη Σύρου και πολλά άλλα αγαπημένα προϊόντα, είναι οι πρωταγωνιστές με ονομασία προέλευσης!
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, μαθαίνουμε στην ΕΡΤ2 πώς τα ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κατακτήσουν το τραπέζι μας.
Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο πιάτο μας!
Δείτε σήμερα:
«Γραβιέρα Αγράφων, τοματάκι Σαντορίνης, μέλι Ελάτης, Μαινάλου βανίλια»
Eπεισόδιο 14
Με πολύ έμπνευση, εξαιρετικές συνταγές και τα μοναδικά Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε, ο αγαπητός μας Σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει αγκινάρες γεμιστές με ανθότυρο γραβιέρα Αγράφων, λουκάνικο και σπαράγγια σχάρας.
Επίσης, ετοιμάζει μυρωδάτο ψωμί στη γάστρα, με τοματάκι Σαντορίνης και τέλος, μας γλυκαίνει με κρητικές μυζηθρόπιτες χαρουπιού "λουσμένες" με μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια.
Στην παρέα έρχεται ο παραγωγός-μελισσοκόμος Δημήτρης Νικολάου, να μας ενημερώσει για το πολύτιμο μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια, καθώς και ο διατροφολόγος Παρασκευάς Παπαχρήστος για να μας αναλύσει τη διατροφική αξία της γραβιέρας Αγράφων.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Μανώλης Παπουτσάκης
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς
Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|