|
Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.
Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.
Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.
Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.
Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.
Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.
Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Δείτε σήμερα:
«Βερσαλλίες»
Eπεισόδιο 19
Ο Τζέιμς φτάνει στο χρυσό παλάτι των Βερσαλλιών, ένα αχανές βασιλικό κυνηγετικό περίπτερο με φανταστική αρχιτεκτονική.
Ένα υπέροχο μέρος με μια υπέροχη αγορά, όπου ο Τζέιμς ψωνίζει υλικά για το πρώτο του πιάτο: γλώσσα Βερονίκ, την οποία μαγειρεύει στο οικόπεδο του βασιλιά.
Ο Τζέιμς αργότερα συναντά τον διευθυντή του οικοπέδου για να συζητήσουν τις τάσεις στο φαγητό και την εποχικότητα πριν μαγειρέψει τη μεγαλύτερη μοσχαρίσια μπριζόλα που υπάρχει!
Μισή ώρα ανατολικά των Βερσαλλιών, ένας καλλιτέχνης δουλεύει σε μία τεράστια γλυκιά κατασκευή.
Ο Πάτρικ Ροζέρ είναι σοκολατοποιός που φτιάχνει τεράστια γλυπτά σοκολάτας, πριν τα βουτήξει σε μέταλλο και μπρούντζο.
Ρίχνουμε μια ματιά στο έργο που φτιάχνει εκείνη τη στιγμή.
Πίσω στο Παλάτι των Βερσαλλιών βρίσκεται το νέο εστιατόριο του Αλέν Ντουκάς, το Ορ, και ο Τζέιμς τρώει ένα πιάτο απ’ τον αρχιμάγειρα Στεφάν Ντουσιρόν: όλυρα στον φούρνο με άγρια μανιτάρια. Τέλος, ο Τζέιμς χρησιμοποιεί τη σοκολάτα με την οποία ο Πάτρικ φτιάχνει τα γλυπτά του για να δημιουργήσει μια απλή μος σοκολάτας.
Κι εμπνευσμένος από το μενού του εστιατορίου Ορ, μαγειρεύει ένα ελκυστικό γαλλικό δείπνο με ψάρι.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|