|
Στα νέα επεισόδια της εκπομπής, τη σκυτάλη της γαστρονομικής δημιουργίας παίρνει ο καταξιωμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τους ελληνικούς διατροφικούς θησαυρούς, με εμπνευσμένες αλλά εύκολες συνταγές, που θα απογειώσουν γευστικά τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης.
Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, Καλαθάκι Λήμνου, Ροδάκινα Νάουσας, Ξηρά σύκα Ταξιάρχη, Κατσικάκι Ελασσόνας, Σαν Μιχάλη Σύρου και πολλά άλλα αγαπημένα προϊόντα, είναι οι πρωταγωνιστές με ονομασία προέλευσης!
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, μαθαίνουμε στην ΕΡΤ2 πώς τα ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κατακτήσουν το τραπέζι μας.
Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο πιάτο μας!
Δείτε σήμερα:
«Μπάτζος, κελυφωτό φυστίκι Μεγάρων, μαστιχέλαιο Χίου»
Eπεισόδιο 5
Ο αγαπημένος Σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μαγειρεύει πεντανόστιμες συνταγές με εξαιρετικά προϊόντα Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε.
Ξεκινά με μπατζόπιτα με φύλλα περέκ, παστουρμά και γλυκόξινα σταφύλια, συνεχίζει με φακοσαλάτα με φιστίκι Μεγάρων και ψητό χταπόδι και κλείνει με γαρίδες με ανθόγαλο, σπαράγγια, αρακά, και Μαστιχέλαιο Χίου.
Μαζί του, στην κουζίνα, έρχεται από τα Mέγαρα, ο γεωπόνος-παράγωγος Κωστής Παπασταμάτης να μας ενημερώσει για το φυστίκι Μεγάρων, καθώς και η διατροφολόγος Έφη Κολοβέρου να μας μιλήσει για τον Μπάτζο.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Μανώλης Παπουτσάκης
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς
Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|