|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Γάλα»
Το γάλα είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής και ενημερωνόμαστε για την ιστορία του.
Ο σεφ Γιώργος Ιωάννου μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μπακαλιάρο στο γάλα και γαλατόπιτα.
Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει ένα ρόφημα γεμάτο αρώματα για να το πάρουμε μαζί μας.
Ο παραγωγός γάλακτος Ανδρέας Καραφίλης μας μαθαίνει τα πάντα για τη διαδρομή του γάλακτος και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Κατερίνα Βλάχου μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του γάλακτος, τα θρεπτικά του συστατικά, καθώς και τους μύθους και τις αλήθειες που το συνοδεύουν.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|