|
Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.
Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.
Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.
Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.
Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.
Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.
Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Δείτε σήμερα:
«Λανγκντόκ»
Eπεισόδιο 3
Ο Τζέιμς επισκέπτεται το Λανγκντόκ, που είναι διάσημο για τα κρασιά και το πλούσιο πιάτο με κρέατα, το κασουλέ.
Αφού σταματήσει στην άκρη του δρόμου και τον υπαίθριο πάγκο φρούτων που έχουν δυο πρώην Βρετανοί, ο Τζέιμς χρησιμοποιεί φανταστικά τοπικά προϊόντα για να δημιουργήσει ένα ασυνήθιστο πρώτο πιάτο με πεπόνι και δαχτυλίδια κρεμμυδιών! Γνωρίζει έναν ταπεινό σεφ που του μαγειρεύει ένα κασουλέ να σου τρέχουν τα σάλια και έπειτα μένει σε ένα πανδοχείο του 18ου αιώνα, όπου οι οικοδεσπότες Μάικ και Βαλ μαγειρεύουν για την ομάδα ένα υπέροχο γεύμα, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά.
Ο Τζέιμς απολαμβάνει μια επίσκεψη σε ένα πολύ ξεχωριστό μουσείο αφιερωμένο στη Citroen 2CV και ανεβάζει τη θερμοκρασία με μία μπριζόλα ψημένη σε μπάρμπεκιου μέσα στον καυτό ήλιο.
Πίσω στη δική του κουζίνα, ο Τζέιμς δημιουργεί το δικό του πιάτο με πάπια και δημιουργεί ένα επιδόρπιο που μας θυμίζει τα υπέροχα φρούτα του Λανγκντόκ.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|