|
Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.
Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.
Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.
Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.
Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.
Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.
Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Δείτε σήμερα:
«Κανάλ ντε Μιντί»
Eπεισόδιο 2
Η γαλλική περιπέτεια του Τζέιμς Μάρτιν συνεχίζεται στο Κανάλ ντε Μιντί.
Ξεκινά από το ιστορικό Καρκασόν, όπου μαζί με ένα πλήθος τουριστών βλέπει τα αξιοθέατα και κάνει ψώνια.
Αφού κάνει ένα απολαυστικό μαγειρευτό ψάρι στις όχθες του καναλιού, ο Τζέιμς ανεβαίνει στο πλοίο για ένα ταξίδι προς την ακτή.
Με αντάλλαγμα να καταβάλλει λίγη εργασία, απολαμβάνει ένα παραδοσιακό πιάτο σουπιάς, μαγειρεμένο μέσα στη μικροσκοπική κουζίνα του πλοίου, προτού αποβιβαστεί στο Λ’ Ετάν ντε Το. Εκεί ατενίζει τις αχανείς οστρακοκαλλιέργειες στρειδιών και μυδιών και χαρίζει στο συνεργείο ένα κλασικό γαλλικό πιάτο, το Μουλ Μαρινιέρ.
Πίσω στη Βρετανία, ο Τζέιμς μαγειρεύει ένα πεντανόστιμο τέλειο πιάτο για ένα απλό βραδινό γεύμα συν ένα απολαυστικό δείπνο θαλασσινών.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|