|
Στα νέα επεισόδια της εκπομπής, τη σκυτάλη της γαστρονομικής δημιουργίας παίρνει ο καταξιωμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τους ελληνικούς διατροφικούς θησαυρούς, με εμπνευσμένες αλλά εύκολες συνταγές, που θα απογειώσουν γευστικά τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης.
Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, Καλαθάκι Λήμνου, Ροδάκινα Νάουσας, Ξηρά σύκα Ταξιάρχη, Κατσικάκι Ελασσόνας, Σαν Μιχάλη Σύρου και πολλά άλλα αγαπημένα προϊόντα, είναι οι πρωταγωνιστές με ονομασία προέλευσης!
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, μαθαίνουμε στην ΕΡΤ2 πώς τα ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κατακτήσουν το τραπέζι μας.
Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο πιάτο μας!
Δείτε σήμερα:
«Σφέλα, αρνάκι Ελασσόνας, αγκινάρες Ιρίων»
Eπεισόδιο 34
Με τα εκλεκτότερα Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε ανά χείρας, ο αγαπημένος μας σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μπαίνει στην κουζίνα και ετοιμάζεται να δημιουργήσει τις πιο πρωτότυπες και νόστιμες συνταγές.
Μας διδάσκει νέες τεχνικές και μας αποκαλύπτει πολύτιμα μυστικά που κάνουν την μαγειρική παιχνίδι!
Ετοιμάζει σφέλα στη λαδόκολλα με γαύρο σαν σαγανάκι, αρνάκι Ελασσόνας και παστό μπακαλιάρο στην κατσαρόλα με σταμναγκάθι και πράσο αυγολέμονο, και χοιρινό με αγκινάρες Ιρίων και στάκα στο φούρνο.
Στην παρέα έρχεται από την Ελασσόνα, ο πρόεδρος ΕΔΟΚ Ελευθέριος Γίτσας να μας ενημερώσει για το αρνάκι Ελασσόνας, καθώς και η διατροφολόγος Κλεοπάτρα Κετσελίδη να μας αναλύσει τη διατροφική αξία της σφέλας.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Μανώλης Παπουτσάκης
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς
Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|