ΔΕΥΤΕΡΑ  21/09/2020
16:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (Α' Τηλεοπτική Μετάδοση)   
Ντοκιμαντέρ / Γαστρονομία

JAMES MARTIN'S FRENCH ADVENTURE


Έτος παραγωγής: (2017)



Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.

Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.

Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.

Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.

Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.

Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!


Δείτε σήμερα: «Νορμανδία»
Eπεισόδιο 16

Η περιπέτεια του Τζέιμς στη Γαλλία τον φέρνει στην ιστορική γέφυρα Πήγασος.
Τη διασχίζει με το αγαπημένο του αυτοκίνητο και βιώνει ένα κομμάτι της πολεμικής ιστορίας.
Η Νορμανδία είναι γεμάτη ενθύμια του πρόσφατου παρελθόντος μας.
Είναι επίσης, γεμάτη οπωρώνες και φάρμες γαλακτοκομικών, επειδή είναι η περιοχή του μηλίτη και του Calvados, πέρα από γενέτειρα και του παγκοσμίως γνωστού βουτύρου.
Ο Τζέιμς στήνει την κινητή του κουζίνα σε έναν από τους πολλούς οπωρώνες της περιοχής που φτιάχνουν Calvados, για να φτιάξει ένα πιάτο με αγκινάρες και σάλτσα ολαντέζ.
Γνωρίζουμε τον Λοράν, που παράτησε τη δουλειά του σε εργοστάσιο για να φτιάχνει βούτυρο όπως του έμαθε η μητέρα του.
Ο Τζέιμς επισκέπτεται και το εστιατόριο Le Pavé d’Auge, σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας, για να δει έναν σεφ που αγαπάει το βούτυρο όσο κι εκείνος! Εκεί τρώει ένα πιάτο με γλυκάδια και λαγόχορτο.
Πίσω στην εξοχή, ο Τζέιμς χρησιμοποιεί Calvados σε ένα πιάτο με χοιρινό και «υγρά καρύδια».
Όλα αυτά γεννούν την έμπνευση για δύο σπιτικές συνταγές: το painau cholocat, με μπόλικο βούτυρο, και μια μαύρη πουτίγκα με χτένια.




Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/

(E)
Επόμενο > [K8] Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΓΚΑΝ ΦΡΙΜΑΝ (E)

 
     




Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά