|
Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.
Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.
Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.
Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.
Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.
Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.
Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Δείτε σήμερα:
«Ιλ-σερ-λα-σοργκ»
Eπεισόδιο 15
Το ταξίδι του Τζέιμς τον φέρνει στο δεύτερο σπίτι του αγαπημένου του σεφ Κιθ Φλόιντ, την όμορφη και παραποτάμια πόλη Ιλ-Σερ-λα-Σοργκ, όπου ο Φλόιντ άνοιξε κάποτε εστιατόριο.
Αγοράζοντας προϊόντα από την πλωτή του αγορά και ένα καπέλο α λα Φλόιντ, ο Τζέιμς στήνει την κινητή του κουζίνα σε μια γέφυρα με θέα τον ποταμό και μαγειρεύει ροδάκινα pain perdu κάτω από το φως του ήλιου.
Ο Φλόιντ δεν ήταν ο μόνος Βρετανός που ερωτεύτηκε την περιοχή. Λίγο πιο βόρεια, η Λιάν, που άφησε τη δουλειά της στον τομέα του τουρισμού για μια ζωή στα βουνά, μεγαλώνει μια οικογένεια και ένα κοπάδι κατσίκες.
Εκεί, φτιάχνει τυρί και γιαούρτι για τις τοπικές αγορές σε ένα ειδυλλιακό αγροτικό τοπίο.
Γυρνώντας στην πόλη, ο Τζέιμς δοκιμάζει πιάτα με βάση την τρούφα στο φημισμένο εστιατόριο La Beaugraviere και φτιάχνει ένα ακόμη πιάτο δίπλα στον ποταμό: χτένια με ντομάτες και τσορίθο και έπειτα βρίσκει Βρετανούς τουρίστες που δοκιμάζουν το πιάτο του.
Πίσω στην κουζίνα του, ο Τζέιμς φτιάχνει μια αργοψημένη σπάλα αρνιού, με συνοδευτικό πατάτες Παριζιέν και μια ψαρόσουπα που θα έκανε τον Κιθ Φλόιντ περήφανο.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|