|
Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.
Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.
Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.
Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.
Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.
Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.
Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Δείτε σήμερα:
«Βουργουνδία»
Eπεισόδιο 10
Ο Τζέιμς συνεχίζει τη Γαλλική Περιπέτειά του στη Βουργουνδία.
Ένα νομό, διάσημο για τα κρασιά και σιναποχώραφά του.
Ακολουθώντας τα βήματα του ταξιδιού που έκανε ο Φλόιντ πριν από τριάντα χρόνια, ο Τζέιμς σταματά στον ίδιο αμπελώνα για μια προσωπική ξενάγηση. Αφού δοκιμάσει κρασί που φτιάχτηκε τη χρονιά της επίσκεψης του Φλόιντ, ο Τζέιμς μαγειρεύει στους χώρους του αμπελώνα, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα της περιοχής και κάνει μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας.
Ο Τζέιμς επισκέπτεται την πρωτεύουσα του νομού, την Ντιζόν και ξεναγείται σε εργοστάσιο που ανταγωνίζεται στα ίσα το μελόψωμο με άρωμα τζίντζερ της γιαγιάς, προτού ασχοληθεί με την παρασκευή του διασημότερου εξαγωγικού υλικού της περιοχής, τη μουστάρδα.
Μετά τη σκληρή δουλειά που απαιτεί η δημιουργία της μουστάρδας, ο Τζέιμς επιστρέφει στον αμπελώνα για να μαγειρέψει συκωτάκια κοτόπουλου με άγρια μανιτάρια πάνω σε ψητό ψωμί.
Μέσα στην άνεση της δικής του κουζίνας, ο Τζέιμς φτιάνει ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι μπουργκινιόν και έναν κλασικό κοκ-ο-βεν.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|