|
Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.
Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.
Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.
Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.
Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.
Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.
Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Δείτε σήμερα:
«Δορδόνη»
Eπεισόδιο 5
Ο Τζέιμς επισκέπτεται μια περιοχή γνωστή για την παραδοσιακή πλούσια κουζίνα της, τους θαμμένους θησαυρούς και την αγάπη της για την πάπια, τη Δορδόνη!
Μετά από επίσκεψη σε αγορά για να βρει συστατικά, ο Τζέιμς φτιάχνει μια υπέροχη καλοκαιρινή πουτίγκα.
Καθώς συνεχίζει την εξερεύνηση της Δορδόνης, δεν γεύεται μόνο μία, αλλά τρεις τοπικές σπεσιαλιτέ, όλες μαγειρεμένες από τον ιδιοκτήτη του ξενώνα, πρώην κάτοικο της Βρετανίας, Κρις.
Μετά από το γεύμα ο Κρις βγαίνει στο κυνήγι για έναν ακόμη τοπικό θησαυρό, τη μαύρη τρούφα.
Η αγάπη της περιοχής για την τρούφα επηρεάζει και τον Τζέιμς καθώς τη χρησιμοποιεί στην επόμενη συνταγή του.
Όταν επιστρέφει στην πατρίδα, ο Τζέιμς χρησιμοποιεί τα συστατικά που βρήκε στη Δορδόνη για να φτιάξει το δικό του πιάτο, ένα φοντάν από καρύδια και σοκολάτα.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|