|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Κυδώνι»
Το κυδώνι είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής. Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη σαλάτα με κυδώνια, καρότα και μανούρι και τάρτα με κυδώνια.
Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ετοιμάζει ένα ελαφρύ σνακ με κυδώνια για να το πάρουμε μαζί μας.
Ο γεωπόνος Ανδρέας Βασιλακόπουλος μάς μαθαίνει τη διαδρομή των κυδωνιών από την καλλιέργεια μέχρι το πιάτο μας και ο διατροφολόγος-διαιτολόγος Ιωάννης Κάλφας μας ενημερώνει για τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το κυδώνι.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|