|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Σπαράγγια»
Τα σπαράγγια είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής. Ο βραβευμένος νεαρός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη σούπα βελουτέ με σπαράγγια, προσούτο Ευρυτανίας και αυγό και ατομικές ομελέτες με σπαράγγια και δροσερή σαλάτα.
Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μάς ετοιμάζει ένα πικάντικο ρολό με σπαράγγια για να το πάρουμε μαζί μας.
Ο γεωπόνος Παναγιώτης Δρούγας από τον Αχελώο, μας μαθαίνει τη διαδρομή των σπαραγγιών από την καλλιέργεια μέχρι το πιάτο μας και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Βασιλική Κούργια μάς ενημερώνει για τη θρεπτική αξία των σπαραγγιών.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|