|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Λεμόνι»
Το λεμόνι είναι το υλικό της εκπομπής.
Ο σεφ Αλκιβιάδης Τσεμπερλίδης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη χοιρινό με σάλτσα λεμόνι με πολέντα και λαχανικά και ένα διαφορετικό μιλφέιγ με λεμόνι.
Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ετοιμάζει ένα δροσερό ρόφημα με λαχανικά και φρούτα για να το πάρουμε μαζί μας.
Ο παραγωγός και καλλιεργητής εσπεριδοειδών Κώστας Μέγαρης μας μαθαίνει τη διαδρομή των λεμονιών από το χωράφι του μέχρι το πιάτο μας και ο διατροφολόγος Σταμάτης Μουρτάκος μας ενημερώνει για τα οφέλη των λεμονιών στον οργανισμό μας.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|