|
Ωριαίο ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής Y. N PRODUCTIONS/ INTERVISTA PROD/ FRANCE TÉLÉVISIONS, 2019.
Το ντοκιμαντέρ αυτό θα μας ταξιδέψει στη Μπολόνια, στα χνάρια του θεάτρου, του φαγητού και της αρχιτεκτονικής, σε μια πόλη όπου όλα μοιάζουν να συνδέονται. Η εξερεύνηση της Μπολόνια μέσα από το φαγητό είναι μια βουτιά στο θέατρο, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία.
Μέσα από συναντήσεις με αρχιτέκτονες, με τους οποίους θα μιλήσουμε για την οικοδόμηση αυτής της πόλης που φτιάχτηκε προς ευχαρίστηση, σεφ που θα μας μιλήσουν για την φιλοσοφία του «Slow Food», ηθοποιούς που θα μας μιλήσουν για τη σχέση του θεάτρου και ειδικά της Κομέντια ντελ’ Άρτε με το φαγητό. Ένας καθηγητής ιστορίας της τέχνης θα μιλήσει για τη ζωγραφική και τις πολλαπλές αναπαραστάσεις γευμάτων, μαγειρικής και φαγητού.
Ένας κριτικός κινηματογράφου που ειδικεύεται στις ταινίες του Φελίνι θα μας μιλήσει για τη σημασία της Μπολόνια στη φιλμογραφία του μάστερ του είδους. Θα μας εξηγήσει, επίσης, πώς ο Φελίνι εμπνεύστηκε από αυτή την πόλη, κυρίως για το Αμαρκόρντ.
Και τέλος, επειδή τα ζυμαρικά δεν είναι τίποτα χωρίς την πιστή τους παρμεζάνα, θα μιλήσουμε για αυτόν τον κίτρινο χρυσό, τόσο ως συνοδευτικό του φαγητού όσο και ως το μοναδικό βρώσιμο προϊόν στον κόσμο που έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Η Μπολόνια είναι μια πόλη απόλαυσης από την οποία έχουν αντλήσει έμπνευση συγγραφείς, σκηνοθέτες και ζωγράφοι.
Σκηνοθεσία: Anelyse Lafay- Delhautal
|
|