|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 13 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour's Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι.
Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή.
Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Δείτε σήμερα:
Βαστερμπότεν [Västerbotten, Sweden]
Eπεισόδιο 11
Ένα μυστηριώδες φρούτο φυτρώνει στα απέραντα δάση της βόρειας Σουηδίας, ανθεκτικό κι ευαίσθητο ταυτόχρονα. Είναι το βόρειο άγριο μούρο. Η Ελέν Όγκρεν το χρησιμοποιεί για να φτιάξει τσάτνεϊ, μαρμελάδα ακόμα και παγωτό. Η Ελένα και ο Τόμας είναι παρασκευαστές παγωτού. Εδώ και δέκα περίπου χρόνια φτιάχνουν παγωτό από το γάλα μιας παλιάς ράτσας αγελάδων. Ο Τόμας ενθαρρύνει τα ζώα του να παράγουν γάλα ερμηνεύοντας άριες τον στάβλο. Εκτός από τους γλυκούς πειρασμούς, η κουζίνα στο Βαστερμπότεν έχει και μια χορταστική πλευρά: για παράδειγμα «παλτ»: ντάμπλινγκ από τριμμένες ωμές πατάτες και με γέμιση μπέικον, κρέας ταράνδου ή άλκης.
|
|