|
Ταξιδιωτική εκπομπή μαγειρικής που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια, παραγωγής 2017 ΕΡΤ.
Δείτε σήμερα:
Τυριά Νάξου
Οι «Τοπικές Κουζίνες» ταξιδεύουν στη Νάξο, αναζητώντας την κτηνοτροφική της παράδοση, την ιστορία και τη γεύση του αρσενικού, της ΠΟΠ γραβιέρας και της μυζήθρας.
Στο νησί όπου ο Δίας παρέλαβε τον κεραυνό του, δίνοντας το όνομά του στην πιο ψηλή κορυφή των Κυκλάδων, αφήνουμε πίσω μας τις τιρκουάζ παραλίες με τις εξωτικές αμμουδιές και ανηφορίζουμε στον Ζα, στην περιοχή που ανήκει στη Natura 2000.
Φαράγγια, κεδροδάση, τρεχούμενα νερά και παντού ελεύθερα κοπάδια και στάνες. Σαν αυτή της οικογένειας Μπαμπούνη, που ασχολείται με τα ζώα πάνω από τέσσερις γενιές. Ο Γιώργης με τη γυναίκα και τους γονείς του μας ξεναγούν σ’ ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο που κοιτά το μέλλον όσο σέβεται τις παλιές, οικογενειακές συνταγές.
Η μαμά Κυριακή, που τυροκομεί από τα 10 της, θα μας δείξει πώς γίνεται το αρσενικό και όλα τα διάσημα ναξιώτικα τυριά και θα μας πάρει μαζί της στην κυριακάτικη βόλτα της για χόρτα, στο βυζαντινό ξωκκλήσι της Παναγιάς τση Γιαλούς.
Κείμενα/Αφήγηση: Ελένη Ψυχούλη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλειάδης
Έρευνα: Αγγελική Ρίζου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Θεοδωρόπουλος
Μοντάζ: Claudia Sprenger
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Production Design: Αρετή Βαρδάκη
Παραγωγή: Πάνος Παπαδόπουλος / Prosenghisi Film&Video
Παρουσίαση: Ελένη Ψυχούλη
|
|