|
Ταξιδιωτική εκπομπή μαγειρικής που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια, παραγωγής 2017 ΕΡΤ.
Δείτε σήμερα:
Μανιτάρια Γρεβενών
Οι «Τοπικές Κουζίνες» ανηφορίζουν στα πανέμορφα αλπικά δάση της Βόρειας Πίνδου για μανιταροκυνήγι με μια παρέα φανατικών μανιταροσυλλεκτών.
Στα Γρεβενά, τη μοναδική «πόλη των μανιταριών» στην Ελλάδα, η αναζήτηση και η συλλογή μανιταριών δεν είναι «μόδα» ή απλά μια συνήθεια. Τα 1.000 και πλέον είδη άγριων μανιταριών στην περιοχή είναι δημιουργία, είναι οικονομική διέξοδος, είναι το πάθος που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα νέο είδος τουρισμού: τον μανιταροτουρισμό.
Αυτοί που ξέρουν, μας ξεναγούν σε δεκάδες νοστιμιές και 200 προϊόντα με πρώτη ύλη τα άγρια μανιτάρια.
Ο Φώτης Παρασκευαΐδης μας ξεναγεί στη γη, στο δάσος, στα μονοπάτια των μανιταριών, μας μαθαίνει να τα ξεχωρίζουμε, μας δείχνει τη μεταποίησή τους μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση. Ο Θοδωρής Καραγιάννης, δεινός μανιταροκυνηγός, μας μαγειρεύει τα μανιτάρια με δεκάδες τρόπους. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, πατριάρχης και δάσκαλος των μανιταρόφιλων, μας ξεναγεί στα δικά του μανιταρολημέρια και πιάνει το νήμα από την αρχή, εκεί που όλα ξεκίνησαν 26 χρόνια πριν.
Κείμενα/Αφήγηση: Ελένη Ψυχούλη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλειάδης
Έρευνα: Αγγελική Ρίζου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Θεοδωρόπουλος
Μοντάζ: Claudia Sprenger
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Production Design: Αρετή Βαρδάκη
Παραγωγή: Πάνος Παπαδόπουλος / Prosenghisi Film&Video
Παρουσίαση: Ελένη Ψυχούλη
|
|