|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής NZZ 2016-2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ημίωρα επεισόδια.
Τα τελευταία χρόνια, η λεπτομερής μελέτη της διατροφής έχει εξελιχθεί σε τάση. Η πεπτική ευεξία προωθείται από νέα συστατικά και υποστηρίζεται από την επιστήμη.
Τεχνολογίες που κυμαίνονται από φορητές συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης έως δοκιμές μικροβίων θα οδηγήσουν τη ζήτηση για διατροφή προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο ξεχωριστά . Τα τρόφιμα είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά τι γίνεται αν το φαγητό μας κάνει να αρρωσταίνουμε; Σε αυτήν τη σειρά ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο φαγητό μας και ανακαλύπτουμε ότι ορισμένα φαγητά είναι καλύτερα από την εικόνα τους.
Δείτε σήμερα:
Γιατί το λίπος είναι καλύτερο από τη φήμη του [Fat: A Struggle for Reputation
Eπεισόδιο 3
Το λίπος σε παχαίνει και σε αρρωσταίνει! Μια αλαζονεία που κρατήθηκε για 50 χρόνια είναι πλέον ξεπερασμένη. Τώρα ξέρουμε: το σώμα χρειάζεται λίπος. Είναι ο νούμερο ένα φορέας γεύσης και σημαντικός προμηθευτής ενέργειας. Το βούτυρο και το λαρδί, που καταναλώνονται χύμα, είναι ακόμη πιο υγιεινά από τη μαργαρίνη. Τα ζωικά λίπη έπεσαν σε ανυποληψία λόγω της χοληστερόλης τους. Αλλά και εδώ, οι ειδικοί έδωσαν πλέον το πράσιον φως. Υπάρχουν όμως καλά και κακά λιπαρά; Συχνά, για παράδειγμα, ακούμε για το «κακό» φοινικέλαιο που βρίσκεται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα. Για τις τεράστιες φυτείες, τα αρχέγονα δάση καίγονται και οι ουρακοτάγκοι διώχνονται μακριά. Αλλά έχει νόημα ένα μποϊκοτάζ ή η αντικατάστασή του με υποτιθέμενες βιώσιμες εναλλακτικές; Είναι ο λιναρόσπορος και το ιχθυέλαιο πραγματικά τόσο υγιεινά όσο υποστηρίζεται πάντα; Μια μορφή NZZ για παχιά ψέματα και χοντρές αλήθειες.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
|
|