|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής NZZ 2016-2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ημίωρα επεισόδια.
Τα τελευταία χρόνια, η λεπτομερής μελέτη της διατροφής έχει εξελιχθεί σε τάση. Η πεπτική ευεξία προωθείται από νέα συστατικά και υποστηρίζεται από την επιστήμη.
Τεχνολογίες που κυμαίνονται από φορητές συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης έως δοκιμές μικροβίων θα οδηγήσουν τη ζήτηση για διατροφή προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο ξεχωριστά . Τα τρόφιμα είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά τι γίνεται αν το φαγητό μας κάνει να αρρωσταίνουμε; Σε αυτήν τη σειρά ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο φαγητό μας και ανακαλύπτουμε ότι ορισμένα φαγητά είναι καλύτερα από την εικόνα τους.
Δείτε σήμερα:
Γιατί το λίπος είναι καλύτερο από τη φήμη του [Fat: A Struggle for Reputation
Eπεισόδιο 3
Το λίπος σε κάνει παχύ και άρρωστο! Μια αλήθεια που υπήρχε για 50 χρόνια είναι πια ξεπερασμένη. Τώρα ξέρουμε ότι το σώμα χρειάζεται λίπος. Είναι ο νούμερο ένα φορέας γεύσης και ένας σημαντικός προμηθευτής ενέργειας. Το βούτυρο και το λαρδί είναι πιο υγιεινά από τη μαργαρίνη, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Τα ζωικά λίπη απέκτησαν άσχημη φήμη, εξαιτίας της χοληστερόλης τους. Αλλά και εδώ, οι ειδικοί έχουν δώσει εξηγήσεις. Υπάρχουν τα καλά λίπη και τα κακά λίπη; Για παράδειγμα άσχημη φήμη έχει και το φοινικέλαιο που βρίσκεται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα. Για τις τεράστιες φυτείες, τα αρχέγονα δάση καίγονται και οι ουρακοτάγκοι απομακρύνονται. Αλλά έχει νόημα ένα μποϊκοτάζ ή θα το αντικαταστήσει με υποτιθέμενες βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις που κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα; Είναι το λινέλαιο και το ιχθυέλαιο τόσο υγιές όσο ισχυρίζεται πάντα;
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
|
|