|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής NZZ 2016-2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ημίωρα επεισόδια.
Τα τελευταία χρόνια, η λεπτομερής μελέτη της διατροφής έχει εξελιχθεί σε τάση. Η πεπτική ευεξία προωθείται από νέα συστατικά και υποστηρίζεται από την επιστήμη.
Τεχνολογίες που κυμαίνονται από φορητές συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης έως δοκιμές μικροβίων θα οδηγήσουν τη ζήτηση για διατροφή προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο ξεχωριστά . Τα τρόφιμα είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά τι γίνεται αν το φαγητό μας κάνει να αρρωσταίνουμε; Σε αυτήν τη σειρά ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο φαγητό μας και ανακαλύπτουμε ότι ορισμένα φαγητά είναι καλύτερα από την εικόνα τους.
Δείτε σήμερα:
Φύκια, σκουλήκια, τεχνητό κρέας[Algae, Worms, Nuts - What Do We Eat in 2050?]
Eπεισόδιο 2
Το 2050 θα υπάρχουν πιθανώς περίπου 10 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη. Ωστόσο, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ήδη λιμοκτονούν. Μπορούμε να ταΐσουμε ακόμη και 10 δισεκατομμύρια ή απειλούμαστε με πολέμους για τα τρόφιμα; Η αγροτική υπερεκμετάλλευση που επιδιώκουμε εδώ και δεκαετίες έχει στραγγίσει το έδαφος. Η κατανάλωση κρέατος έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια. Αλλά ιδιαίτερα η εκτροφή ζώων αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των τροφίμων, διότι για να πάρει ένα κιλό κρέας, το ζώο χρειάζεται Χ φορές περισσότερη τροφή, η οποία με τη σειρά της λείπει από την ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Από την άλλη πλευρά, περίπου το ένα τρίτο του φαγητού μας καταλήγει στα σκουπίδια. Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε μελλοντικές ελλείψεις τροφίμων; Θα χορτάσουμε μόνο χάρη στα έντομα, τα φύκια και την τροφή των αστροναυτών στο μέλλον; Ένα ειδικό NZZ για την καταπολέμηση της πείνας.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
|
|