|
Ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 1987, που θα ολοκληρωθεί σε 13 ημίωρα επεισόδια.
Το μυθικό αριστούργημα του Chris Marker για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση. Δεκατρείς ελληνικές λέξεις αποκρυπτογραφήθηκαν από καλλιτέχνες και διανοούμενους από διαφορετικές χώρες σε δεκατρία επεισόδια.
Η σειρά παρουσιάζει την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στην κοινωνία μας. Στο μοντέλο του αρχαίου συμποσίου, άνδρες (και μερικές γυναίκες) πίνουν κρασί ανταλλάσσοντας ιδέες.
Τα γυρίσματα έγιναν σε τέσσερα μέρη: Παρίσι, Τιφλίδα, Αθήνα και Μπέρκλεϋ. Ο σκηνοθέτης μαγνητοσκόπησε επίσης μια σειρά από ατομικές συνεντεύξεις και χρησιμοποίησε μια ποικιλία πηγών για να επεξηγήσει το θέμα του (λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα, εικόνες, μουσική, ταινίες και βίντεο κλιπ, ειδησεογραφικά νέα ...)
Δείτε σήμερα:
Μαθηματικά [Mathematics or the Realm of Signs]
Eπεισόδιο 6
Τα μαθηματικά έχουν το νόημα της μάθησης και είναι ακόμα μία λέξη που μας δίνουν οι Έλληνες. Εδώ μια μικρή ομάδα συζητά το πώς οι αρχαίες ιδέες για την αριθμολογία αποτελούν τη βάση για τη σημερινή μας σκέψη.
|
|