|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour's Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Δείτε σήμερα:
Κίμζεε [Chiemsee]
Eπεισόδιο 4
Ένα παραδοσιακό πιάτο στη λίμνη Κίμζεε είναι η αβραμίδα με «τάιγκκνοντελ», μία ιδιαίτερη εκδοχή των βαυαρικών «ζέμελκνοντελ». Επίσης στο γαστρονομικό ταξίδι στο νησί θα δούμε κι άλλες σπεσιαλιτέ με ψάρι, όπως καπινστούς κορήγωνους και «χέχτνοκερλν».
Εδώ και 53 χρόνια, ο Τόμας Λεξ βγαίνει στη λίμνη Κίμζεε κάθε πρωί βρέξει χιονίσει για να ρίξει τα δίχτυα του. Αρχικά ψάρευε με τον παππού του, μετά με τον πατέρα του και τώρα είναι μαζί του ο 17χρονος γιος του, Φλόριαν. Η οικογένεια Λεξ είναι μία από τις έξι οικογένειες ψαράδων στο Φράουενινζελ.
Παλιότερα, οι περισσότεροι ψαράδες είχαν έχθρα μεταξύ τους. Σήμερα μπορεί να εξακολουθούν να είναι ανταγωνιστές, αλλά διαχειρίζονται τη λίμνη μαζί, και φροντίζουν να διαθέτουν αρκετά μικρά ψάρια και ορίζουν ακριβώς πόσα δίχτυα μπορεί να ρίξει κάθε ψαράς, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τα αποθέματα.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
|
|