|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής NZZ 2016-2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ημίωρα επεισόδια.
Τα τελευταία χρόνια, η λεπτομερής μελέτη της διατροφής έχει εξελιχθεί σε τάση. Η πεπτική ευεξία προωθείται από νέα συστατικά και υποστηρίζεται από την επιστήμη.
Τεχνολογίες που κυμαίνονται από φορητές συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης έως δοκιμές μικροβίων θα οδηγήσουν τη ζήτηση για διατροφή προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο ξεχωριστά . Τα τρόφιμα είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά τι γίνεται αν το φαγητό μας κάνει να αρρωσταίνουμε; Σε αυτήν τη σειρά ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο φαγητό μας και ανακαλύπτουμε ότι ορισμένα φαγητά είναι καλύτερα από την εικόνα τους.
Δείτε σήμερα:
Φύκια, σκουλήκια, τεχνητό κρέας[Algae, Worms, Nuts - What Do We Eat in 2050?]
Eπεισόδιο 2
Το 2050 πιθανότατα θα υπάρχουν περίπου 10 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη. Αν και ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν ήδη από την πείνα. Μπορούμε να τροφοδοτήσουμε 10 δισεκατομμύρια ή απειλούμε με πολέμους για τα τρόφιμα; Η γεωργική υπερεκμετάλλευση που αναζητούμε εδώ και δεκαετίες έχει στραγγίσει το έδαφος. Η κατανάλωση κρέατος έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια. Ωστόσο, ειδικότερα η εκτροφή ζώων αποτελεί απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, περίπου το ένα τρίτο των τροφίμων μας καταλήγει στα σκουπίδια. Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε μελλοντικές ελλείψεις τροφίμων; Θα ζούμε στο μέλλον χάρη στα έντομα, τα φύκια και τα τρόφιμα αστροναύτη; Ένα ειδικό ντοκιμαντέρ του NZZ για την καταπολέμηση της πείνας.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
|
|