|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour's Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Δείτε σήμερα:
Σλέσβιχ-Χολστάιν [Schleswig-Holstein]
Eπεισόδιο 23
Σλέσβιχ-Χολστάιν ονομάζεται η γη μεταξύ δύο θαλασσών. Ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Σλέσβιχ-Χολστάιν είνα δίπλα στο Σλάι. Η αλιευτική περιοχή εκτείνεται κατά μήκος του φιόρδ της Βαλτικής Θάλασσας - ελαφρώς λοφώδες, με εύφορες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και δικές της φυλές ζώων. Πριν από λίγα χρόνια η φυλή των χοίρων σάτελσβαϊν είχε σχεδόν εξαφανιστεί, αλλά ορισμένα αγροκτήματα στην περιοχή αναπαράγουν αυτή τη φυλή και πάλι. Στο αγρόκτημα της οικογένειας Έλερς-Πραλ, τα ζώα ζουν με άχυρα στον στάβλο ή έξω υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Καθώς τα σάτελσβαϊν είναι δυνατά ζώα, δεν επηρεάζονται από τον άνεμο και τον καιρό. Χωρίς κάποια εξειδίκευση, τα μικρά αγροκτήματα στο Σλέσβιχ-Χολστάιν δεν μπορούν να επιβιώσουν και έτσι η Άντρεα Πραλ άλλαξε την επιχείρηση των γονιών της και από βοοειδή και ιπποειδή, εμπορεύονται πλέον γουρούνια σάτελσβαϊν. Η ανάπτυξη της φυλής απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο χάρη στο άριστης ποιότητας κρέας τους.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
|
|