|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour's Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Δείτε σήμερα:
Αμάλφι[Amalfi]
Eπεισόδιο 13
Τα λευκά σπίτια των παράκτιων χωριών φωλιάζουν στις τραχιές πλαγιές των βουνών. Το πράσινο των λεμονιών καλλιεργείται σε βεράντες εδώ και αιώνες. Το τοπίο μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής σε έναν μπλε βυθό. Λόγω της άγριας ομορφιάς της, η Ακτή του Αμάλφι είναι πλέον ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο και ένα από τα πιο διάσημα τμήματα της ακτής στην Ιταλία. Όλη η απότομη ακτή της χερσονήσου νότια της Νάπολης είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι Νορμανδοί, που κυβέρνησαν αυτήν την ακτή στις αρχές του Μεσαίωνα, έφεραν τα εσπεριδοειδή της περιοχής στο Αμάλφι πριν από 1000 χρόνια. Έκτοτε, τα λεμόνια καλλιεργούνται στις ηλιόλουστες νότιες πλαγιές της ακτής. Οι καρποί της περιοχής είναι γνωστοί για το ιδιαίτερο άρωμά τους. Η Rita, μαγειρεύει παραδοσιακά πιάτα από την ακτή του Αμάλφι. Τα αρωματικά λεμόνια της περιοχής είναι σημαντικά συστατικά. Ως πρώτο πιάτο ετοιμάζει μακαρόνια με δυόσμο, σκόρδο και λεμόνια, όπου όχι μόνο ο χυμός του φρούτου, αλλά και το ξύσμα της φλούδας απογειώνουν τη σάλτσα. Για το επιδόρπιο υπάρχει το "Delizia al limone", ένα εξαιρετικά νόστιμο επιδόρπιο φτιαγμένο από μπισκότο και κρέμα λεμονιού. Η Ρίτα ετοιμάζει για το τέλος το αγαπημένο της πιάτο Parmgiana di Melanzanze, ένα είδος στιφάδο με τηγανητές μελιτζάνες, μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
|
|