|
Ταξιδιωτική εκπομπή μαγειρικής που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια, παραγωγής 2017 ΕΡΤ.
Δείτε σήμερα:
ΜΗΛΑ ΖΑΓΟΡΑΣ
Οι «Τοπικές Κουζίνες» ταξιδεύουν στη Ζαγορά του Πηλίου και στον συνεταιρισμό τους, που έκανε διάσημο το στάρκιν, το μήλο της περιοχής. Η οικογένεια του Λαυρέντη Βαλασσά μας ξεναγεί στα φθινοπωρινά χωράφια της συγκομιδής, στις μέρες της κούρασης και της έντασης αλλά και της χάρας, αφού απ’ αυτές εξαρτάται το εισόδημα όλης της χρονιάς. Ο συνεταιρισμός μάς δείχνει όλη τη διαδικασία της πορείας του μήλου από το χωράφι ώς τον καταναλωτή και μέσα από τις διαφορετικές ποικιλίες που παράγονται στην περιοχή, ζούμε τη γεύση του μήλου από το χωράφι μέχρι το πιάτο. Η Μάχη, γυναίκα του Λαυρέντη, μας μαγειρεύει σπετζοφάι, οι γυναίκες του συνεταιρισμού φτιάχνουν μηλόπιτα και η γεωπόνος Μαρία Σαμαρά ετοιμάζει χοιρινό με μήλα. Οι «Τοπικές Κουζίνες», που μεταδίδονται το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, παρουσιάζουν όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το μήλο που έχει χαρακτηριστεί ΠΟΠ από το 1996.
Κείμενα/Αφήγηση: Ελένη Ψυχούλη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλειάδης
Έρευνα: Αγγελική Ρίζου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Θεοδωρόπουλος
Μοντάζ: Claudia Sprenger
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Production Design: Αρετή Βαρδάκη
Παραγωγή: Πάνος Παπαδόπουλος / Prosenghisi Film&Video
Παρουσίαση: Ελένη Ψυχούλη
|
|