Εβδομαδιαία ωριαία εκπομπή, παραγωγής ΕΡΤ 3.
Θέματα της αγροτικής οικονομίας και της οικονομίας της υπαίθρου. Η εκπομπή, προσφέρει πολύπλευρές και ολοκληρωμένες ενημερώσεις που ενδιαφέρουν την περιφέρεια. Φιλοξενεί συνεντεύξεις για θέματα υπαίθρου και ενημερώνει για καινοτόμες ιδέες αλλά και για ζητήματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.
Δείτε σήμερα:
Χαβιάρι
Eπεισόδιο 14
Στα πλούσια νερά του δήμου Δοξάτου στη Δράμα καλλιεργείτε το ψάρι Οξύρρυγχος από το οποίο παράγεται το γνωστό χαβιάρι και το οποίο κατά βάση είναι εξαγώγιμο προϊόν, Η εκπομπή πήγε και βρήκε τον άνθρωπο που τους καλλιεργεί και μίλησε μαζί του για τον τρόπο που μεγαλώνουν και τον τρόπο που παράγεται το χαβιάρι. Λόγω των πολλών νερών της περιοχής είχαν δημιουργηθεί και παρέμειναν μια μικρή μονάδα νεροτρίφτη όπου πλένονται βελέντζες με φυσικό τρόπο αλλά και ένας νερόμυλος που χτίστηκε την εποχή της τουρκοκρατίας και τα οποία αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών. Τέλος η εκπομπή παρουσιάζει και έναν αγρότη να μιλά για το επάγγελμα του
Αρχισυνταξία: Τάσος Κωτσόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Ευθυμία Γκούντα
https://www.ertflix.gr/series/ser.184164-agroweek/
|