<< επιστροφή στο προγραμμα

EBU - Συναυλίες δίχως σύνορα - Αλεξάνδρα Γιαλίνη
21:10

Μουσικά ταξίδια σε μοναδικές συναυλίες στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU.
Από 4 Οκτωβρίου επανερχόμαστε! Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:10, οι ακροατές του Τρίτου έχουν «ελεύθερη είσοδο» στις αίθουσες συναυλιών όλου του κόσμου, για να απολαύσουν σημαντικά μουσικά γεγονότα, με κορυφαίες ορχήστρες, διακεκριμένους μαέστρους αλλά και ανερχομένους ταλαντούχους νέους μουσικούς.

Εξαίσιες μουσικές με επιλεγμένες συναυλίες της EBU, στο Τρίτο Πρόγραμμα

Σήμερα:
Πάθος για μουσική – Μουσική των Παθών.
Γερμανία: Βρέμη.
Ένα στολίδι της θρησκευτικής μουσικής των αρχών του 19ου αιώνα που ανακαλύφθηκε εκ νέου τα τελευταία χρόνια, το ορατόριο «Οι Τελευταίες Ώρες του Σωτήρα» του Louis Spohr είναι η επιλογή της Χορωδίας Δωματίου της Στουτγάρδης και της Γερμανικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δωματίου της Βρέμης που διευθύνει ο Frieder Bernius.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Louis Spohr ήταν ο πιο διάσημος συνθέτης στον γερμανόφωνο μουσικό κόσμο μετά τον θάνατο του Beethoven και του Schubert. Αυτή η φήμη όμως έσβησε γρήγορα όταν ήρθαν στο προσκήνιο ο Schumann και ο Mendelssohn. Σήμερα, ο Louis Spohr είναι ένας από τους λησμονημένους Γερμανούς συνθέτες του 19ου αιώνα.

Σολίστ είναι η σοπράνο Johanna Winkel , οι τενόροι Maximilian Vogler και Florian Sievers , ο βαρύτονος Arttu Kataja, ο μπασοβαρύτονος Thomas E. Bauer και οι μπάσοι Felix Rathgeber και Magnus Piontek.

    << επιστροφή στο προγραμμα