<< επιστροφή στο προγραμμα

Παράξενος Ελκυστής - Μαριλένα Μαραγκού
00:00

Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους, η κίνηση κάθε χαοτικού συστήματος, ενώ δημιουργεί ένα κουβάρι από τροχιές και περιδινήσεις, καταλήγει να έχει μια υποτυπώδη γεωμετρική μορφή, η οποία ονομάζεται παράξενος ελκυστής. παρΑξενος ελκυστΗς λοιπόν, δεν είναι αυτός που έλκει το αλλόκοτο, αλλά αυτός που απεικονίζει την ευρυθμία ενός συστήματος.

Κατ’αναλογία, ο παρΑξενος ελκυστΗς φιλοδοξεί να γίνει το ορμητήριο για τον ανοιχτόμυαλο εξερευνητή νέων ήχων: αναζητά το αχαρτογράφητο, το παράδοξο, το αναπάντεχο. Επιλέγοντας ήχους από ένα ευρύ φάσμα, προτείνει έναν τρόπο ακρόασης που υιοθετεί μια διευρυμένη σχέση με ο,τι θεωρείται μουσική, ανατρέχοντας στην πρωταρχική της λειτουργία: τη συγκίνηση.

Κινούμενος ενάντια στην ομογενοποίηση των πολιτισμών, ο παρΑξενος ελκυστΗς προτείνει μουσική ποικιλότητα και πολυπολιτισμικότητα: μια μουσική περιπλάνηση σε διαδρομές τόσο αρχέγονες όσο και μελλοντικές, με μια εκλεκτική ανάμειξη φαινομενικά ασύνδετων ακροαμάτων. Φιλοδοξεί να φωτίσει το έργο καλλιτεχνών που δρουν στα όρια των δημιουργικών περιβαλλόντων, τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική μουσική παραγωγή, και είναι οι αιμοδότες και οι αφανείς φορείς του πολιτισμού.

Παραγωγή-Παρουσίαση: Μαριλένα Μαραγκού

    << επιστροφή στο προγραμμα