<< επιστροφή στο προγραμμα

Μουσική μικρού μήκους-Μινιατούρες; - Ραλλού Βογιατζή
11:55

Η ‘’Μουσική μικρού μήκους-Μινιατούρες;‘’ στις καθημερινές μικροσκοπικές και εβδομαδιαίες θεματικές εκπομπές προσκαλεί σε περιηγήσεις σε μια φανταστική έκθεση- σε μια ‘’ιδιωτική συλλογή’’ -μουσικών έργων ‘’μικρού μήκους’’ από όλες τις εποχές και τα είδη της αποκαλούμενης δυτικής ευρωπαϊκής λόγιας και συγγενών ειδών:
-με λίγα λόγια που άλλοτε αφηγούνται ιστορίες από τη σκοπιά του ‘’μικρού’, μοιράζονται ιδέες, διατυπώνουν φωναχτά ερωτήματα,
και
-με μουσική που τρυπώνει παντού, που εντυπώνεται στο μυαλό, συνθέσεις ολοκληρωμένες αυτόνομες ή κρυμμένες σε μεγαλύτερα έργα, μικροσκοπικές ή ‘’σχετικά’’ μικρές, δημοφιλείς ή λιγότερο γνωστές, κάποτε με το όνομα κι άλλοτε με τον χαρακτηρισμό ‘’μινιατούρα’’.
Οι περιηγήσεις με ‘’Μουσική μικρού μήκους-Μινιατούρες? είναι προσκλήσεις γνωριμίας, νέων αναγνώσεων αλλά και ‘’αποκαθήλωσης’’ των μουσικών έργων από τους τοίχους του φανταστικού μουσείου…γιατί τα έργα της συλλογής αυτής όπως και οι ζωγραφικές μινιατούρες σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά- σε χρόνο που ‘’χωρά’’ εύκολα στην καθημερινή ζωή- περιέχουν έναν ολόκληρο ‘’κόσμο’’ και εύκολα γίνονται ‘’ μεγάλα’’ ταξίδια.

Ιδέα, έρευνα, επιμέλεια, παρουσίαση: Ραλλού Βογιατζή.
Η Ραλλού Βογιατζή ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και στη Φλωρεντία. Γεννήθηκε στην Στουτγάρδη και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Εκεί ξεκίνησε μαθήματα πιάνου (δίπλωμα), θεωρίας μουσικής, αρμονίας (πτυχίο), αντίστιξης. Σπούδασε μουσικολογία στη Θεσσαλονίκη (Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου). Από το 1999 ως το 2007 συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στο Παρίσι στον τομέα της Αισθητικής των Τεχνών(μουσική) με υποτροφία αριστείας του ιδρύματος ‘Παναγιώτη και Έφης Μιχελή’ (Université Paris 1- Panthéon Sorbonne, Τμήμα ‘Arts plastiques et sciences de l’art). Στην έρευνά της επικεντρώθηκε στη ‘’σχέση φόρμας και περιεχομένου’’ στην Αισθητική Θεωρία του Theodor W. Adorno’’ και στα έργα του Γ.Α. Παπαϊωάννου (για φωνή και πιάνο ή μικρό σύνολο). Το 2020-2021 ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές επαγγελματικής κατάρτισης στο Σχεδιασμό και Διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Pixel -International Education and Training Institute στη Φλωρεντία).

Έχει διδάξει πιάνο, αρμονία, ιστορία της μουσικής σε Ωδείο και το μάθημα της μουσικής σε δημόσιο δημοτικό σχολείο. Από το 2007 εγκαθίσταται στην Αθήνα και ασχολείται με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό και την πολιτιστική διαχείριση σε όλα τα επίπεδα και στάδια, από την σύλληψη μιας ιδέας, τη συγκρότηση καλλιτεχνικού προγράμματος, τον σχεδιασμό ως και την υλοποίηση/παραγωγή καλλιτεχνικών project διαφορετικών ειδών ζωντανού θεάματος: ως Διευθύντρια Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού στο Θέατρο Παλλάς (Αύγουστος 2007- Ιανουάριος 2011 επιμέλεια και συγκρότηση του καλλιτεχνικού προγράμματος του για τις καλλιτεχνικές περιόδους από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011), και ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Διαχειρίστρια της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ‘’ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ’’ (Μάρτιος 2011 - Σεπτέμβριος 2020 με επίκεντρο τη μουσική και μαζί με μια ομάδα διακεκριμένων συνεργατών είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια ή συν-επιμέλεια για την συγκρότηση κα

    << επιστροφή στο προγραμμα