<< επιστροφή στο προγραμμα

Intercity - Θάνος Φουργιώτης (E)
21:00

Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής.
Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο, μια ταινία , ένα γεγονός, η εκπομπή συνδυάζει ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο, σε ένα ταξίδι στον χρόνο.


Σήμερα:
H Αλληγορία της ΑΝΟΙΞΗΣ.
Την Άνοιξη υποδέχεται σήμερα το Intercity.
Γιατί άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης και της αλήθειας – η ιδανική εποχή για να ακολουθήσουν τα βήματα μας την πραγματική ζωή και να την γιορτάσουν μαζί με όλα όσα αυτή κουβαλάει : μέσα μας και γύρω μας . Τώρα και τότε.
Γιατί άνοιξη ήταν και είναι οι προσμονές και οι μνήμες : 1974 Πορτογαλία η Επανάσταση των Γαρυφάλλων - Επιτάφιος - Τετραλογία - Οι φωνές των Γυναικών της Γης - Η Εαρινή Συμφωνία του Μίκη Θεοδωράκη - Το άρωμα σου.
Μια πορεία αντίστροφη στο Χρόνο που σημαδεύει και σημαδεύεται από τραγούδια, εικόνες, λέξεις, αλήθειες .. Ένα ανθος φυτρωμένο στην ώριμη πικραμένη μας μνήμη.
Κάτω από το χώμα ακούγονται ήδη οι τριγμοί των σπόρων που ανοίγουν. Oι ρίζες, με τα
μάτια στον ήλιο, προχωρούν. Θα σκάσουν το δέρμα της γής, θα βγούν στο φώς, θα το
χαιρετήσουν ...
Ακούγονται : Daniel Schell & Karo , Misia, Leyanis Lopez, Mariana Ramos, Μάνος
Λοΐζος, Pedro Barroso, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Γρηγόρης Μπιθικώτσης κ.α.


Ο Θάνος Φουργιώτης γεννήθηκε στην Κόρινθο. Σπούδασε Φυσική και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μηχανική Ρευστών και την Ηλεκτροακουστική (Εcole Centrale) Ασχολήθηκε με τη μουσικολογία και τον κινηματογράφο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά και ως παραγωγός στο Τρίτο και σε ιδιωτικά ραδιόφωνα τα τελευταία 30 χρόνια. Ειδικεύεται σε θέματα προστασίας και διαχείρισης πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    << επιστροφή στο προγραμμα