<< επιστροφή στο προγραμμα

Αυτόματος Τηλεφωνητής - Μενέλαος Καραμαγγιώλης
18:00

Σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών που απευθύνονται - με τη μορφή μηνύματος - κάθε φορά σε ένα διαφορετικό υπαρκτό ή φανταστικό ήρωα. Χρησιμοποιώντας υλικό από την επικαιρότητα, κάθε εκπομπή σχηματίζει μια διαφορετική μουσική ιστορία όπου ο λόγος γίνεται η αφορμή για να παρουσιαστεί ένα επίκαιρο θέμα και να οδηγηθεί στις σχετικές μουσικές παραπομπές του. Η ιδέα του τηλεφωνητή προσφέρει τη δυνατότητα η εκπομπή να ασχολείται με μεγάλη γκάμα επίκαιρων θεμάτων και να περιηγείται όλο το φάσμα της μουσικής, με έμφαση σε κλασικά κομμάτια αλλά και δημοφιλή θέματα που εξασφαλίζουν τη δημιουργική συμμετοχή του ακροατή.

Σήμερα:
Ε, ΑΝΤΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ…
Ο ήρωας αυτής της ραδιοφωνικής ιστορίας μαζί με την παρέα του συνεχίζουν να κυνηγάνε άπιαστους και δύσκολους στόχους. Όταν τους πετυχαίνουν οι ζηλόφθονοι τριγύρω προσπαθούν να ακυρώσουν το επίτευγμα ή να το καταχραστούν. Ο Βόνεγκατ βάζει τα πράγματα στη θέση τους και “καταβαραθρώνει" την ανθρωπότητα μπας και συνέλθει, ο Σάμπατο βρίσκει την άκρη στο τούνελ της μισανθρωπίας και η Μπράουν εντοπίζει τη διαχρονική παγίδα μιας ζωής που ζητάει διαρκώς να επανεφευρίσκεται κανείς και να επιμένει.

Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ – πολλά εκ των οποίων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση – και ταινίες, αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Από το 1985 είναι παραγωγός εκπομπών του Τρίτου.





    << επιστροφή στο προγραμμα