<< επιστροφή στο προγραμμα

Notturno - Αλεξάνδρα Γιαλίνη, Άννα Σακαλή
01:00

Το Notturno, είναι ένα βραδινό πρόγραμμα που μεταδίδεται απευθείας ή ηχογραφημένο από πάνω από δέκα χώρες της Ευρώπης και προέρχεται από τη συνεργασία με την EBU. Κάθε κράτος – μέλος της EBU που επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, στέλνοντας συναυλίες της χώρας του προς μετάδοση ή/και επιλέγοντας να το παρουσιάζει κάθε βράδυ από τις ραδιοφωνικές του συχνότητες. Έξι ώρες γεμάτες μουσική, με γνωστά και αγαπημένα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου.

Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών.

Η Άννα Σακαλή είναι ειδική μουσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έχει παρουσιάσει και συμμετάσχει σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δίπλωμα βιολοντσέλου, είναι πτυχιούχος αρμονίας και εμπορικού οικονομικού κολεγίου. Έλαβε μέρος το 2011 στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Ουράνιο τόξο» και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο ίδρυμα Θεοχαράκη.


    << επιστροφή στο προγραμμα