<< επιστροφή στο προγραμμα

EBU - Συναυλίες δίχως σύνορα - Αλεξάνδρα Γιαλίνη
21:10

Μουσικά ταξίδια σε μοναδικές συναυλίες στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU.
Από 4 Οκτωβρίου επανερχόμαστε! Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:10, οι ακροατές του Τρίτου έχουν «ελεύθερη είσοδο» στις αίθουσες συναυλιών όλου του κόσμου, για να απολαύσουν σημαντικά μουσικά γεγονότα, με κορυφαίες ορχήστρες, διακεκριμένους μαέστρους αλλά και ανερχομένους ταλαντούχους νέους μουσικούς.

Εξαίσιες μουσικές με επιλεγμένες συναυλίες της EBU, στο Τρίτο Πρόγραμμα

Σήμερα:
Βέλγιο : Βρυξέλλες.
Ο Aladdin του Δανού συνθέτη Carl Nielsen είναι όλη η Ανατολή σε ένα έργο. Σχεδιασμένη να συνοδεύει το θεατρικό του Adam Oehlenschläger, περιέχει την μαγεία από τις Χίλιες και Μία Νύχτες με τις σκηνές της αγοράς και τους εξωτικούς χορούς.

Εκεί θα μας μεταφέρει η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Λιέγης υπό τη διεύθυνση του Γάλλου μαέστρου Samuel Jean με τη συναυλία που έγινε στις 8 Φεβρουαρίου του 2024 στις Βρυξέλλες. Μαζί με την ορχήστρα, η νικήτρια του Βραβείου Queen Elisabeth το 2007, η πιανίστα Anna Vinnitskaya ερμηνεύει το 1ο Κοντσέρτο για πιάνο που συνέθεσε ο Serge Rachmaninov όταν ήταν μόλις 18 χρόνων και περιέχει όλο το μελωδικό ύφος και τη θέρμη που χαρακτηρίζουν τον δημιουργό του.

Η συναυλία ξεκινά με την σουίτα από την κινηματογραφική μουσική της ταινίας Υπολοχαγός Κιζέ, το πρώτο έργο που συνέθεσε για την μεγάλη οθόνη ο Sergei Prokofiev.

    << επιστροφή στο προγραμμα